top of page

Circulaire Eventstyling

Tijdens de ontwerp- of designfase van een evenement wordt voor de eventstyling altijd gekeken naar een stukje maatwerk voor de klant. Zo worden er doorgaans veel nieuwe materialen en grondstoffen gebruikt (of slechter nog; verbruikt) en daarna bewerkt om tot een maatwerk oplossing te komen. Omdat het maatwerk betreft zie je ook vaak dat er aan de achterkant 'Waste' overblijft. Dus wat je vaak (of steeds meer) ziet, is dat eventleveranciers of productie bedrijven wel werken met duurzame producten, maar het na een event niet weten te hergebruiken.


Circulaire Eventstyling

Wanneer Peaky Hats de styling van een event verzorgt, worden er gebruikte producten en materialen ingezet. Deze producten zijn eerder op events gebruikt en vaak zelfs in gebruikte staat aangeschaft.

Wij leveren dus wel maatwerkoplossingen, maar stylen events uit onze eigen 'circulaire kringloop' , en zorgen daarmee dat we aan de voorkant (duurzame inkoop) als aan de achterkant (hergebruik) geen waste hebben.De kunst van het weglaten

Op grotere publieks evenementen en festivals is het haast onontkoombaar om gedeeltelijk lineaire styling toe te passen, styling mét waste. Er wordt in dat geval meer nadruk gelegd op het verbeteren van afvalscheiding en het recyclen van afval.


De meerderheid van de events van Peaky Hats zijn corporate events met een bezoekersaantal tussen de 100 en 500 gasten. Bij dit soort events zijn er legio mogelijkheden voor circulaire styling. Een circulair event organiseren betekent in onze ogen niet dat je voor een meer milieuvriendelijk alternatief kiest, maar soms kan het ook betekenen dat je bepaalde dingen weglaat. Dat zit 'm in kleine dingen zoals een digitaal uitnodigingstraject, tot aan duurzaam gebruik van materialen tijdens en na een event. We verbruiken namelijk geen plastic, maar gebruiken glaswerk voor onze proeverijen (wat tijdens en na events wordt hergebruikt). Je hoeft dus niet te recyclen als er niets te recyclen valt.


Organiseer je een duurzaam of circulair event en wil je een zero-waste leverancier, neem dan contact met ons op via info@peakyhats.com
Comments


Recente berichten
Archief
bottom of page