top of page

BIER STACHELEN

Bier stachelen op locatie

Wat is bier stachelen?

Bier stachelen is een van oorsprong Zuid-Duitse traditie. Door het koude bier met een gloeiendhete stalen pook te verhitten, karamelisseren de restsuikers. De traditie is ontstaan onder de smederijen. De smid warmde het zwaar op de maag vallende koude bier op met de gloeiende ijzeren staven. Vervolgens kwam men erachter dat het bier stachelen óók zorgde voor een enorme smaakexplosie.

Hoe stachel je bier?

Om bier te stachelen heb je een bierstachel nodig, een pook met een stalen kogel. De Stachel wordt verhit door een gasbrander. De gloeiend hete stachel wordt ondergedompeld in het bier, waarna de restsuikers karamelliseren. Hierdoor komen er heerlijke aroma's vrij, het warme schuim komt op en krijgt een zacht zoete smaak.

Welke bieren stachelen?

Bier stachelen leent zich uitstekend bij bieren waar veel restsuikers in zitten. Denk hierbij aan de wat donkere bieren, zoals een Quadrupel, een Dubbel of een Bokbier. 

Peaky Hats x Bier Stachelaar

Peaky Hats beschikt al over een speciaalbier proeverij op locatie. Daar is nu de bier stachelaar aan toegevoegd. Vanwege de winterse seizoensbieren die gebruikt worden, is bier stachelen met name een geschikte activiteit in het najaar. Bier stachelen kan worden ingezet voor zowel de indoor als outdoor events.

 

Zoals je van Peaky Hats gewend bent, gaat het ook hier weer om de (smaak)beleving! 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden, stuur dan een mail naar info@peakyhats.com.

bottom of page